mickemovie

Alla inlägg under april 2009

Av Mikael Larsson - 14 april 2009 21:55

Bolag: Viking Video.

År: 1984.


Baksidestext:


Fyra fotomodeller hålls fångna i ett helvetesnäste djupt inne i Amazonas djungel. Ett näste fyllt med knark. Som maffian vill åt - till varje pris...


Joanna Quinn, en välkänd modefotograf, har just avslutat ett stort fotojobb i vildmarksmiljö med fyra vackra modeller. Gruppens flygplan råkar emellertid ut för dåligt väder under hemresan och tvingas nödlanda i ett otillgängligt djungelområde. Paniken sprider sig bland de överlevande när pytonormar och krokodiler går till anfall i jakt på föda. Under sin flykt tas de till fånga av Cesar Santiagos privatarmé. En grym och hänsynslös kokainfabrikant med sitt välbevakade näste djupt inne i Amazonas djungel.


Santiago beordrar sina män att avrätta hela gisslan, men vet inte om att hans galna flickvän Diva "sparar" flickorna till lägrets män för en stunds "underhållning". Våldtäkt och förnedring får hatet i kvinnorna att mynna ut i ett våldsamt flyktförsök. En aktion med dåliga odds och livet som insats. 

Av Mikael Larsson - 13 april 2009 22:06

Bolag: Viking Video.

År: 1986.

Originaltitel: Bad Girls Dormitory.


Baksidestext:


Filmen som tar vid där Kvinnofängelset och Chained Heat slutar. Den handlar om en ung flicka som oskyldigt blir inblandad i en narkotikaaffär och det helvete hon upplever i ett av New Yorks ungdomsfängelser.


En frän och stark skildring av hur samhället tar hand om de individer som har hamnat vid sidan om lagen. 

Av Mikael Larsson - 12 april 2009 23:18

Oxpiskan som används i Indiana Jones-filmerna ser ut så här:

Den kostar 910 dollar. Dollarkursen ändras ju hela tiden, den 9 april låg dollarn på 8,2425. Omräknat till svenska pengar blir det ganska precis 7500 kr! Ingen billig sak, men skulle vara kul att ha. Visste ni att ljudet från piskan, själva pisksnärten, skapas av att piskan spränger ljudvallen?


Här visar Adam Winrich några olika sätt man kan snärta med denna oxpiska: 

Av Mikael Larsson - 12 april 2009 22:58

Bolag: Walthers Video.

År: 1977.

Originaltitel: Empire Of The Ants.


Baksidestext:


Radioaktivt avfall som dumpats i havet utanför USA:s kust, driver iland på en ö och resulterar i att myrorna där växer till jätteformat och börjar attackera och döda människor.

En grupp intet ont anande tomtspekulanter som besöker ön, angrips plötsligt av en armé jättemyror och flyr för livet.

Men myrorna har även förmågan att telepatiskt styra vissa människor, och dessa offer utnyttjas som lydiga redskap för att locka andra i fällan...

Av Mikael Larsson - 11 april 2009 22:40

Bolag: VTC.

År: 1982.


Ännu en Conan-kopia. På 80-talet visste videobolagen verkligen hur man skulle sälja en film, med topless-brudar på framsidan. Både på denna film och den förra. Tecknade omslag är inte så vanligt numera. På det här omslaget finns bl.a en mammut, men det finns ingen mammut i filmen.


Baksidestext:


En grym vuxensaga från det mörka tidevarvet med avgudadyrkan och människooffer.


"The sword of the barbarians" är en grym vuxensaga fylld av blodiga strider, magiska äventyr och vackra kvinnor. De svarta ryttarna rider som en stormvind genom den gröna dalen. Deras horder sprider död och förintelse över dalens fredliga byar. Endast en man, Sangraal, försöker göra motstånd när de svarta ryttarna drar fram.

När ryttarhorden når Sangraals by misslyckas han trots tappra försök att skydda sin familj.

Mitt i den brinnande byn står Sangraal som den enda överlevande. Han svär att hämnas och att för alltid utplåna de svarta ryttarna.

Filmen berättar i storslagna scener om hans farliga vandring genom en primitiv värld. Vid Sangraals sida finns den vackra amazonen Aki och den underfundige Wang från landet i öster.

Deras färd fylls av vilda strider och den ständiga kampen att överleva. Ett skoningslöst äventyr i en värld där endast den starkaste överlever. 

Av Mikael Larsson - 11 april 2009 17:28

På TV4:s hemsida finns ett Star Wars-quiz. Jag fick 20 rätt av 20. Prova själv här.

Av Mikael Larsson - 10 april 2009 21:41

Bolag: VTC.

År: 1983.


När Conan The Barbarian med Arnold Schwarzenegger blev en succé, så kom det en del kopior. Det här är en av dem. Filmen är regisserad av Umberto Lenzi, som regisserade Eaten Alive 1980, och Cannibal Ferox 1981.


Baksidestext:


Med ursinnig kraft bekämpade han ondskan i den bloddränkta dalen.


I urtidens dunkla gryning.

Människan jagas av kannibaliska grottmonster och blodtörstiga vilddjur. Jorden darrar under ohyggliga skalv och vulkanutbrott. Ur sprickorna väller eld och järn. Den ondskefulle Vood vill förslava mänskligheten i järnguden Ferrons namn. Beväpnad med järnsmidda svärd hugger Voods stam skoningslöst ner allt motstånd. De överlevande är dömda till evigt slaveri i de underjordiska gruvorna. Men den gode Ela undkommer massakern. Med ursinnig kraft bekämpar han Vood i den bloddränkta dalen. Hjälpt av den kloka och sexiga Iza utkräver han en fruktansvärd hämnd. Voods blinda ondska får inte segra!

Ironmaster ger en hänsynslöst naken bild av ett grymt och spöklikt tidevarv. Då rå styrka och djuriska instinkter krävdes för att överleva! 

Av Mikael Larsson - 9 april 2009 23:50

En av mina favoritregissörer är Dario Argento. Mellan 1975 och 1987 regisserade han sex stycken filmer som alla är mer eller mindre fantastiska. Nu har han äntligen avslutat sin trilogi om häxor. De två tidigare filmerna är Suspiria från 1977 och Inferno från 1980. Mother Of Tears är den sista delen i trilogin. Huvudrollen spelas av hans dotter Asia Argento. Filmen släpps på DVD i Sverige den 8 juli.


Trailer:

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards